BREATHWORK
BRTT & TRB 

Body Remembers Trauma Therapy (BRTT) & Trauma Release Breathwork (TRB)

Tijdens deze gecombineerde ademtherapie sessie word je meegenomen naar het diepste van je ziel. Door middel van diverse technieken gaan we de spier van je ziel triggeren waardoor jij in je onderbewuste kunt helen. De heling vindt plaats op celniveau!
Deze techniek heeft de krachtige werking om door de vele lagen van je lichaamspantser heen te breken en zo mentale, emotionele en fysiologische spanning los te laten uit je lichaam, geest en zenuwstelsel. Altijd in overeenstemming met jouw hogere zelf zodat jij hetgeen wat los mag komen aan kunt!

Dit is één van de veiligste en meest directe manieren om ons lichaam, geest, emoties en spiritualiteit te verkennen. Een natuurlijk proces van schudden, trillen en bewegen wat jou lichaam moeiteloos herkent en al vaker heeft gebruikt om te ontladen.
Het lichaam doet dit om jou te beschermen voor invloeden van buitenaf. Het is een mechanisme waar jij je waarschijnlijk niet (meer) bewust van bent. Iedereen slaat namelijk onverwerkte emoties op in het lichaam vanuit gebeurtenissen uit het leven. Zelfs als je denkt dat je alles altijd goed kunt handelen dan weet het onbewuste het zich nog wel te herinneren.

 

Want wat weet jij bijvoorbeeld nog van de tijd dat jij in de buik van je moeder zat?
Of van jouw geboorte? Jouw onderbewuste draagt alles in zich mee, waardoor jij doet wat je doet in je dagelijkse leven? Heb jij bijvoorbeeld meteen na de geboorte oogcontact gehad met je moeder of helemaal niet?
Lag jij lekker warm bij je moeder of in een andere ruimte alleen?
Zijn er bij jouw bevalling ingrepen gebruikt zoals zuignap, tang, keizersnede of ander geweld?
Het is allemaal bepalend geweest voor jouw gevoel van veiligheid, voor hoe jij liefde ervaart, hoe zeker jij bent, of jij grenzen aan kunt geven enz.

Maar kijk dan ook eens naar je jeugd. Mochten jouw tranen er gewoon zijn of moest jij altijd flink zijn? Hebben ze jou als baby bijvoorbeeld veel laten huilen omdat dit ‘goed was voor de longetjes i.p.v. warmte te mogen ontvangen die je zo nodig had?

Ben je gepest op school?
Of moet jij nog vaak denken aan die grappig bedoelde opmerking van de leerkracht.
Je moest flink zijn tegenover de rest van de klas want het was toch een grapje.

Iedere leeftijd heeft andere beschadigingen met zich meegebracht.
Het overlijden van een dierbare,
je ontslag terwijl je dit niet aan zag komen, een scheiding, ziekte, aanrijding, operatie.
Noem het allemaal maar op. Maar onderschat ook de dagelijkse drukte in je leven niet! Jij bent door bepaalde gebeurtenissen ander gedrag gaan ontwikkelen om te overleven!
Om de pijn te onderdrukken…, om de gebeurtenissen te vergeten.
Maar het zit allemaal nog opgeslagen in jouw onderbewuste!
En dat weet jouw zenuwstelsel zich nog goed te herinneren.

En dat kan op diverse manieren tot uiting komen:
– lichamelijke pijnklachten
– vermoeidheid
– verlies van spierkracht
– ongeremde emoties, zoals boosheid, jaloezie en verdriet
– slapeloosheid
– hartkloppingen
– burn out
– depressie
– geen rem hebben/altijd maar doorgaan
– laag eigenwaarde enz.

Wanneer je opgeslagen trauma’s (Tremoren) los mag gaan laten door deze op een veilige manier te triggeren, dan ontstaat ruimte in jouw systeem, ervaar je ontspanning en voel je de liefde voor jezelf weer stromen.

In deze therapie wordt gezorgd voor een warme en veilige bedding zodat jij je op je gemak voelt. Hoe meer jij jouw ‘verhaal’ in je hoofd los kunt laten, hoe meer jij al je emoties in je lichaam kunt gaan voelen en ervaren.
Alles is altijd in overeenstemming met je hogere zelf. Dat ‘verhaal’ loslaten is soms namelijk erg lastig omdat het jou altijd heeft beschermd. Je bent anders gaan ademen om niet te hoeven voelen. Waar de één bij de eerste sessie al naar de emoties toe kan, is dat bij de ander op een later moment. Iedere sessie raakt een laag in jouw ziel aan waardoor jij op een diep niveau heelt.
Maar zoals alle lagen in jouw onderbewuste er ook niet in 1x in zijn gekomen, zul je ook in diverse sessies deze lagen mogen helen. Je gaat steeds dieper toelaten, je bent er steeds meer klaar voor om de emoties de ruimte te geven en om echt te ontladen zodat je los kunt laten!

De sessies zijn altijd met kleding aan en liggend op een matras.
Je ontvangt vooraf een intakeformulier zodat er beoordeeld kan worden of de therapie voor jou geschikt is en ter voorbereiding op de sessie.
Een sessie kan 2,5 tot 3 uur duren, afhankelijk van het moment en wat er mag ontstaan. Dus neem hier ruim de tijd voor!
Zorg ook dat je na afloop geen verplichtingen meer hebt staan.

 

Wat levert BRTT & TRB jou op?

- inzichten en heling van emoties
- afname van rug-, nek- en schouderklachten
- verlichting van chronische aandoeningen
- vermindering van angsten en fobieën
- verminderd de symptomen van PTSS
- verlichting migraine
- het verhelpt burnout klachten en depressie
- spirituele groei, transformatie
- verbeterde nachtrust
- betere concentratie
- verbeterde ademhaling
- meer energie en uithoudingsvermogen

 

Body Remembers Trauma Therapy (BRTT) & Trauma Release Breathwork (TRB)

De Body Remembers Trauma Therapy & Trauma Release Breathwork sessie duurt ongeveer 3 uur.

Een complete BRTT&TRB sessie bedraagt € 225,=
Bundel van 3 sessies € 575,=
Bundel van 5 sessies € 950,=

 

Breathwork behandelaar

 

Edwin heeft in 2022 zijn opleiding tot breathwork traumarelease therapist behaald. De bijzondere ademtechniek sessies die hij heeft eigen gemaakt , verzorgt hij in onze praktijkruimte in Bleiswijk. Hij werkt daarbij met 1 persoon tegelijk.

 

Door het verliezen van de spanning worden trauma's verwerkt. Edwin begeleid dit proces heel liefdevol en met heel veel geduld.

 

EDWIN VAN KEEKEN